Kommer du ihåg att hålla igång ditt sexliv?

Sex är en viktig del av varje förhållande, men det kan vara lätt att låta gnistan försvinna med tiden. Här är några tips som hjälper dig att hålla sexet igång hela livet:

 

  1. Gör tid för sex. Det är viktigt att schemalägga tid för sex precis som du skulle göra med alla andra aktiviteter. Om du gör det till en prioritet är det mer sannolikt att du håller dig till det.

 

  1. Var kreativ. Var inte rädd för att prova nya saker i sängen. Att experimentera kan bidra till att hålla saker och ting intressanta och spännande.

 

  1. Kommunicera med din partner. Prata om vad du gillar och inte gillar i sängen. Detta kan hjälpa till att se till att ni båda är tillfredsställda sexuellt.

 

  1. Var öppen för nya idéer. Om din partner föreslår något nytt, var villig att ge det ett försök. Du kan bli överraskad över hur mycket du tycker om det.

 

  1. Kom i form. Motion kan inte bara bidra till att förbättra din fysiska hälsa, utan även öka din libido.

 

  1. Drick med måtta. För mycket alkohol kan leda till dålig sexuell prestation och minskad libido. Läs mer om ämnet här.

Även om det har sina fördelar att vara singel är det också viktigt att komma ihåg att använda skydd om du ägnar dig åt sexuell aktivitet. Enligt Centers for Disease Control and Prevention finns det ungefär 20 miljoner nya fall av sexuellt överförbara infektioner (STI) varje år, och hälften av dessa är bland unga människor i åldern 15-24 år. Även om kondomer inte är 100 % effektiva för att förebygga STI är de det bästa sättet att minska din risk. Dessutom kan kondomer också bidra till att förhindra graviditet. Så om du är singel och sexuellt aktiv ska du se till att använda skydd för att minska risken för könssjukdomar och oönskade graviditeter. Hitta mer inspirerande läsning här.