Så gör du ditt hus och trädgård barnvänligt

Att skapa ett barnvänligt hem och en barnvänlig trädgård behöver inte vara svårt. Det finns faktiskt många enkla sätt som du kan göra ditt hem och din trädgård mer välkomnande för barn. Här är några idéer som kan hjälpa dig att komma igång:

 

  1. Ge ditt barn ett eget utrymme i trädgården.

 

Om du har en trädgård kan du skapa ett särskilt utrymme där ditt barn kan leka. Det kan vara en sandlåda, en klätterställning eller en liten damm. Om du inte har någon trädgård kan du skapa en lekplats i din bakgård eller på din uteplats. Läs mer här.

 

  1. Använd ljusa färger och roliga mönster i din heminredning.

 

Barn älskar ljusa färger och roliga mönster, så använd dem för att dekorera ditt hem. Måla väggarna i ditt barns sovrum i ljusa nyanser av gult, grönt eller blått och lägg till lite roliga tapeter eller klistermärken. Använd färgglada mattor och gardiner och välj möbler med roliga former och mönster.

 

  1. Se till att alla dina möbler är säkra för barn att använda.

 

Det är viktigt att välja möbler som är säkra för barn att använda. Undvik att välja möbler med vassa kanter eller spetsiga hörn, och se till att alla möbler är stabila och inte lätt kan välta. Om du har några frågor om huruvida en möbel är säker för barn eller inte, fråga en professionell person.

 

  1. Skapa intressanta utrymmen som barnen kan utforska.

 

En av de bästa sakerna med att ha barn är att se dem utforska sin värld och lära sig nya saker. För att uppmuntra detta kan du skapa intressanta utrymmen för dem att utforska i ditt hem och din trädgård. Sätt upp hyllor och skåp som de kan klättra på, ställ ut intressanta leksaker och plantera blommor eller grönsaker som de kan se växa.