Så här kan din robotdammsugare köra över trösklar

Trösklar är robotdammsugarens värsta fiende, speciellt de trösklar som är extra höga. Trösklar kan sätta stopp för dammsugaren helt och hållet. Har du själv många trösklar i ditt hem? Då kan du hjälpa din robotdammsugare att komma över dem. Du kan läsa mer om hur kan göra det i denna artikel.

 

Skaffa tröskelramper

Om din robotdammsugare inte kan ta sig över dina trösklar, ska du skaffa dig tröskelramper till varje dörr. Med hjälp av en smart tröskelramp klarar din robotdammsugare trösklar utan problem. Det finns lite olika varianter av tröskelramper att välja bland. Du kan till exempel köpa tröskelramper av gummi. Dessa ramper kan skäras till så att de passar dina dörrar helt perfekt. Ramper av gummi monteras ofta på båda sidorna av en tröskel. Du kan även köpa ramper av plåt. Dessa läggs då över tröskeln. Alla ramper, oavsett typ och material, jämnar ut höjden mellan golvet och tröskeln så att dammsugaren lättare kan ta sig genom dörren.

Fler fördelar med tröskelramper

Att skaffa tröskelramper är inte bara bra för din robotdammsugare. De är även fantastiska hjälpmedel för personer med rörelse- eller funktionshinder. Med ett par ramper på plats kommer ditt hem att bli mycket mer handikappanpassat. Om du har familjemedlemmar eller bekanta med funktionshinder eller rörelsehinder av något slag, ska du alltid se till att skaffa tröskelramper till dina dörrar. Då underlättar du för dem när de kommer på besök.

Du skulle även kunna se dina tröskelramper som en bra investering inför framtiden. Vi blir alla äldre till slut. När vi blir äldre får vi det svårare att röra på oss. Om du ser till att skaffa dig tröskelramper i god tid, behöver du inte oroa dig för att du plötsligt ska ha svårt för att ta dig över dina trösklar.